Take a look at Creative Space Centre's new sensory woodland walk in Ashton

The newly branded Creative Space Centre has unveiled a sensory woodland walk for its disabled users.

Wednesday, 16th October 2019, 5:53 pm
The opening of the sensory walk

The woodland area based at Ashton site, formerly known as The Space Centre, includes wind chimes, tunnels, a petal drum, a tortoise that makes sounds and a rain wheel. It also has Emily's Den, which is an accessible tree space, which was built after Creative Space manager Jane Robinson and her family raised £4,000. Jane’s oldest daughter, 15-year-old Emily, has a life limiting condition and is a wheel chair user. The walkway was sponsored by businessman and fund-raiser Pete Marquis through the Friends of Space charity.

Peter Marquis, Jane and Emily Robinson, John Gillmore, Clive Farnworth and Jason Clark, at the official opening of the Woodland Sensory Walk
John Gillmore at the official opening of the Woodland Sensory Walk

Sign up to our daily newsletter

The i newsletter cut through the noise

Creative Space manager Jane Robinson and her family raised over 4,000 to create an accessible tree den. Janes daughter, Emily, 15, has a life limiting condition and is a wheel chair user.
Jane and Emily Robinson, at the official opening of the Woodland Sensory Walk
Clive Farnworth and Jason Clark, from Kirkham Prison at the official opening of the Woodland Sensory Walk
Elaine and Zoe Vann
Alison Birch, sensory specialist
Creative Space Centre is officially opening a Woodland Sensory Walk