DCSIMG

Centre up for top award

Award nomination: Brockholes Visitor Centre in Preston

Award nomination: Brockholes Visitor Centre in Preston

The visitor’s centre at a popular Lancashire nature reserve has been nominated for another top award.

Brockholes Visitor Centre in Preston has been put forward for the 2013 Mies van der Rohe Award.

The centre is one of 11 projects that has been put forward by the Royal Institute for British Architects to the Europe Union Commission for the award.

Designed by Adam Khan Architects the centre has been recognised with a host of awards since it was built.

It features a floating visitor village with gift shop and restaurant as well as an interactive Welcome Centre, offering visitors the chance to learn about the wildlife on site.

Since opening in April 2011 the centre has received more than 20 awards.

Lancashire Wildlife Trust chief executive Anne Selby said: “We are so proud of our achievements with Brockholes and more than 200,000 people have visited the reserve.

It is wonderful that our visitors appreciate the reserve, the visitor village and the work we have done for wildlife here.

“Just to be nominated for The Mies Van De Roeh Award means were are getting Europe-wide recognition.”

 

Comments

 
 

Back to the top of the page

 

X scottish independence image

Keep up-to-date with all the latest Referendum news